De Ducati Panigale V4 R LEGO® Technic™

De Ducati Panigale V4 R LEGO® Technic™

Ducati en de LEGO Group presenteren het nieuwste model in de LEGO® Technic™ lijn: de Ducati Panigale V4 R, het resultaat van een licentieovereenkomst die recentelijk is getekend tussen de LEGO Group en Ducati Motor Holding. Uniek in zijn soort, de allereerste steentjesreproductie van een Ducati motorfiets en respecteert de waarden van ‘Style, Sophistication en Performance’ die het merk kenmerken.

De nieuwe set combineert LEGO Technic DNA met dat van Ducati en reconstrueert in steentjes een spectaculaire reproductie van de Panigale V4 R, die de maximale expressie van Ducati racemotoren identificeert die gehomologeerd zijn voor gebruik op de weg, technologische uitmuntendheid en Italiaans design over de hele wereld. De krachtigste en meest prestatiegerichte Ducati aller tijden, met 221 pk (162 kW) geleverd bij 15.250 tpm (234 pk / 172 kW bij 15.500 tpm met de Ducati Performance by Akrapovič full-racing uitlaat) dankzij de 998 cc Desmosedici Stradale R, een motorblok die geboren is om op het circuit te strijden in het WSBK-kampioenschap. Nooit eerder heeft ‘LEGO Build for Real’ fans van game naar de werkelijkheid getransporteerd.

De sensatie van het gebrul van de motor, de adrenaline van de acceleratie en de rijpositie in de bochten, gecombineerd met een adembenemend ontwerp; iedereen die zich ooit heeft voorgesteld om op dit motorsymbool van de Italiaanse techniek te rijden, zal de LEGO® Technic™ Ducati Panigale V4 R set met veel plezier bouwen. Het zal fantastisch zijn om te ontdekken hoe de innovatieve versnellingsbak met 2 versnellingen, exclusief voor deze nieuwe LEGO reproductie, het V4 motorblok activeert, evenals het uitproberen van de innovatieve en originele voor- en achtervering, om een GP-rit te simuleren en zich te voelen als een officiële Ducati rijder.

De LEGO® Technic™ Ducati Panigale V4 R is 32 cm lang, 16 cm hoog en 8 cm breed en is het eerste motorfietsmodel in de LEGO® Technic™ geschiedenis met een versnellingsbak om verschillende snelheden en rijtechnieken te simuleren. Andere opvallende kenmerken zijn de besturing en de vering die een realistische beweging geven, naast de voorste en achterste schijfremmen. De kickstand, uitlaatpijp, windscherm en dashboard zijn de details die deze motorfiets zo gelijkend maken aan de echte versie. En niet in de laatste plaats de rode kleur die de hartslag van elke Ducati fan versnelt.

“We zijn allemaal kinderen geweest die dol waren op LEGO-stenen en ik denk dat het gemakkelijk te begrijpen is dat deze nieuwe licentieovereenkomst tussen Ducati en de LEGO Group als een droom is die uitkomt. Twee uitblinkers die dezelfde waarden van toewijding, passie en aandacht voor detail delen, komen samen om een unieke ervaring tot leven te brengen”, aldus Alessandro Cicognani, Licensing Director van Ducati. “Onze hoop is dat de Ducati Panigale V4 R LEGO® Technic™ kinderen en ouders, maar ook alle fans die elke dag op hun motor rijden, kan samenbrengen, opwinden en vermaken”.

“De Ducati Panigale V4 R is zo’n elegant icoon en een technologisch meesterwerk” zegt Aurélien Rouffiange, Senior Designer van LEGO Technic. “Het was voor mij essentieel om zoveel mogelijk details en functies op te nemen, om alle rondingen en het unieke ontwerp van de rode icoon vast te leggen, om voor het eerst een functionerende versnellingsbak en stuurinrichting te creëren evenals een V4-cilindermotorblok die ronddraait. Voor mij draait het bij het rijden om de sensatie die je voelt door de verbondenheid tussen de weg en je motor. Ik hoop dat het bouwen van het LEGO TECHNIC Panigale V4R model je dezelfde opwinding geeft. Niet alleen een speelervaring, maar ook een manier om te leren over mechanica, kracht en technologie. Het begin van een lange reis met veel plezier en passie”.

“Als één van de eersten die met steentjes het model van een icoon als de Ducati Panigale V4 R heeft gebouwd, was het spannend”, aldus Paolo Lazzarin, General Manager van LEGO Italia. “De set is een perfecte weergave van de spirit en het ontwerp van het origineel en transformeert zo het concept van de prestaties: pure race adrenaline en volledige controle. Dit model is het idee van de samenwerking met het Ducati Design Center en ik ben ervan overtuigd dat LEGO-fans van alle leeftijden de aandacht voor detail in deze geweldige motorreplica van LEGO Technic zullen waarderen”.

Het creëren van de LEGO® Technic™ Ducati Panigale V4 R set is spannend en biedt een verslavende en lonende constructie-ervaring. Het reproduceren van de realistische eigenschappen zoals het motorblok introduceert bouwers, ongeacht hun leeftijd, in de wereld van de techniek, en slechts één blik op de details van de LEGO-mechanismen en -versnellingen laat u zien hoe vergelijkbaar dit steentjesmodel is met de echte motor.

Het LEGO® Technic™ Ducati Panigale V4 R model, gemaakt van 646 onderdelen, is ontworpen voor fans vanaf 10 jaar en zal vanaf 1 juni verkrijgbaar zijn bij de Ducati dealers, in de Ducati Online Shop, in de LEGO Online Store en bij de LEGO Brand Retail Stores, voor de prijs van 59,99 Euro.