Uit de oude doos…

Hoe Ducaticlub.be tot stand is gekomen.

De beginjaren

Ducati Club Antwerpen – Ducati Club Vlaanderen

Halfweg jaren tachtig wanneer enkele Ducatisti elkaar ontmoeten op het circuit van Zolder, wordt Ducati Club Antwerpen opgericht, een kleine maar hechte groep die dezelfde passie voor Ducati delen. Het is de periode waar de Mike Hailwood en Pantah modellen het merk overeind houden, en Ducatirijders een aparte familie vormen tegenover het opkomende Japanse aanbod van veelal goedkopere en snellere motoren. De Ducati’s hadden evenwel een apart design en kenmerkend geluid, met een bijzondere wegligging, zeker in de bochten.

1991

In 1991 groeit de vriendenclub uit tot een officiele vzw, “Ducati Club Antwerpen” genaamd. Aanvankelijk met een beperkt ledenbestand om naar het eind van de jaren ’90 uit te groeien tot ‘Ducati Club Vlaanderen’. Dankzij de opeenvolgende successen van de 851, 888 en de 916 Ducati superbike modellen in het wereldkampioenschap steeg immers de populariteit van het merk en breidde onze ‘familie’ zich uit over heel Vlaanderen. Een periode waarin we niet alleen een clubmagazine “Big End” uitbrachten, maar ook regelmatig de Ardennen indoken voor een zondagse rit. Tijdens de clubavonden werd er druk gepland voor een volgende buitenlandse rit, voor een volgende lokaal clubtreffen of om gewoon wat bij te praten over het reilen en zeilen in de wereld van onze Italiaanse Bella’s.

1991

1998

Met de opkomst van het internet gaat in 1998 onze vereniging online, en kiezen we meteen voor het adres www.ducaticlub.be. Hoewel destijds nog vele andere mogelijkheden, kozen we in lijn met onze Nederlandse vrienden, meteen voor een officiëel adres, achteraf bekeken een toekomstgerichte keuze!

1998

De millennium-wissel

Een kantelpunt voor onze club

Begin jaren 2000 groeit de vereniging uit tot een vzw van meer dan 300 leden, één van de tien grootste wereldwijd. Wanneer de fabriek in 2001 de clubs officieel voor een eerste keer samenbrengt om wereldwijd ervaringen uit te wisselen, mogen we meteen het officiële ‘Ducati Owners Club’ certificaat in ontvangst nemen als kwaliteitserkenning uit Bologna. Tegelijk worden ook onze activiteiten meer en meer uitgebreid met als hoogtepunt nog steeds het jaarlijkse treffen. In 2002 slagen we erin om meer dan 1.000 Ducati’s samen te brengen tijdens het jaarlijkse weekend dat toen plaatsvond op het militair domein te Ursel, sommige bezoekers zijn tot op vandaag nog steeds lid!

De millennium-wissel

2003

Dankzij de steun van de fabriek slagen we er ook in tickets voor onze leden aan te bieden op Ducati evenementen en krijgen we zelfs hoog bezoek als in 2003 ex-WSBK rijder Giancarlo Falappa instemt om onze erevoorzitter te worden ;-).

2003

2004

Reeds van de eerste editie in 1998 tekent onze club present op elke editie van het World Ducati Weekend, telkenmale zelfs met een delegatie per moto. Voor de editie van 2004 is onze vertegenwoordiging voldoende groot om meteen een volledig hotel te boeken en zelfs met een clubstand op het evenement in Misano plaats te nemen. Er zijn nog vele anekdotes uit die periode, waar onze vereniging letterlijk uit haar voegen barstte met vele lokale initiatieven.
Meer en meer komt ook circuitrijden op het agenda, en algauw ontstaat een jaarlijkse traditie om met naar het TT-circuit van Assen te trekken. Enerzijds om ervaringen uit te wisselen maar natuurlijk ook omdat we hier op een veilige manier onze krachtige machines eens de vrije loop kunnen laten. Intussen is deze uitstap uitgegroeid tot een samenkomst met een twintigtal Ducatisti en nemen onze Bella’s meerdere pitboxen in beslag. Stuur gerust een mailtje naar circuit@ducaticlub.be als je meer info wenst over deze of andere circuitdagen in clubverband.

2004

2010

Verderbouwen aan een hechte groep Ducatisti met grensoverschrijdende contacten

Sinds meer dan 10 jaar staat er zowat elk weekend iets gepland. Naast onze maandelijkse clubavonden en andere bijeenkomsten zijn er tijdens het seizoen ook bijna ieder weekend ritten gepland. Niet alleen dagritten in onze omgeving of richting Ardennen maar ook meerdere malen per jaar naar het buitenland.

2010

Heden

Dankzij onze contacten met de Ducati fabriek en de jaarlijkse “World Presidents Meeting” hebben we al verschillende andere Ducati clubs in Europa opgezocht en zijn er ook internationaal hechte vriendschappen ontstaan met Ducatisti in Engeland, Oostenrijk, Tsjechië en vele andere landen die een bezoek met de motor zeker waard zijn. Onze website vindt u nog steeds terug maar intussen is ook onze Facebook populair om onderling af te spreken en vergeet ook niet u in te schrijven voor de Whatsapp groep. Zo mist u geen enkele informatie en hopelijk kunnen we elkaar dan ook spoedig ontmoeten op één van onze activiteiten!

Heden

Lidmaatschap
& voordelen

Lid worden

Neem contact op met ons

Wil je meer weten over onze club of ben je geïnteresseerd en wil je lid worden kan je ons altijd een mailtje sturen of afkomen op een van onze events of ritten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief