Advanced motoropleiding op donderdag 1 & donderdag 8 april

Advanced motoropleiding op donderdag 1 & donderdag 8 april

Het motorseizoen staat voor de deur en voor Ducaticlub.be betekent dit meestal een rijvaardigheidscursus en wat korte ritjes om op te warmen. Door de jaren heen is gebleken dat samen beter en veiliger rijden steeds belangrijker wordt en daarom heeft Ducaticlub.be besloten een samenwerking aan te gaan met één van de meest gerenommeerde opleidingscentra in Vlaanderen, erkend door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Niet één, maar verschillende data zullen Ducaticlub.be leden de kans krijgen om deel te nemen aan een Advanced motoropleiding georganiseerd door Centrum Motoropleiding Dirk.

De eerste data die we hiervoor doorkregen van het opleidingscentrum zijn donderdag 1 april 2021 & donderdag 8 april. De plaatsen zijn, gezien de persoonlijke begeleiding, beperkt tot 4 personen. Wees er dus zeker snel bij. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar info@ducaticlub.be met vermelding van gewenste datum.

Praktische informatie

Ready to Ride – Advanced – Groepsinschrijving Ducaticlub.be (8.30u – 17.00u).

• Waar: Centrum Motoropleiding Dirk, Drinkeling 17, 1785 MERCHTEM
• Wanneer: donderdag 1 april 2021 of donderdag 8 april om 08.30 uur
• Duur: De training duurt 8 uur.
• Prijs: 99 euro (30 euro voor duo-rijder. Graag extra te vermelden bij inschrijving)
Deze training is inclusief ontbijt en lunch.

Wat mag je verwachten?

Voor elke motortraining wordt er een maximum van deelnemers per instructeur gehanteerd. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding doorheen de training zodat je voldoende tips en tricks krijgt om nadien als betere en veiligere motorrijder de weg op te gaan.

Deel 1: Veilig motorrijden

We starten met een korte kennismaking van de deelnemers en polsen naar je verwachtingen van de motortraining en je voorgeschiedenis als motorrijder. Zo kunnen we een training aanbieden die inspeelt op je wensen en verwachtingen.

In groep bespreken we wat veilig motorrijden betekent en alle zaken die erbij komen kijken. Zo bekijken we bv. de voor- en nadelen van verschillende posities die je kan innemen op de openbare weg om (de meest voorkomende) ongevallen tijdig op te merken en zo het risico op mogelijk ongevallen te vermijden.

Deel 2: Op een afgesloten terrein

Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op een afgesloten terrein. Je oefent de motorbeheersing op lage snelheid, tractiecontrole, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen,… Je leert ook correct een noodstop te maken en ontdekt meer over de relatie tussen snelheid en remafstand.

Deel 3: Op de openbare weg

In de namiddag ga je de openbare weg op. Je krijgt tips over je positie op de weg, over zien en gezien worden, maar ook hoe je voldoende (over)zicht behoudt en hoe je verkeersinzicht opbouwt en anticipeert tijdens het motorrijden.

Praktische afspraken

• Je komt met je eigen motor.
• Je motor is technisch in orde en volledig volgetankt.
• Je draagt aangepaste kledij volgens de wettelijke voorschriften.
• Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Een extra flesje water meenemen kan nooit kwaad.