Komende evenementen

There are no upcoming events.

Join us
Follow Us

Ducaticlub.be info

Hoe & Wat van de ducaticlub.be

De Ducaticlub.be is de club voor alle Ducatisti, voor klassiekers en nieuwe, van jong tot oud.

De club is onstaan door vrienden en voor vrienden ergens in het jaar 1985. Deze vriendenclub willen we op dag van vandaag nog steeds onder dit motto verder zetten. Dit kan enkel samen met alle leden, want het samen één zijn is de motivatie van zoveel jaren DUCATI plezier.

Wat en hoe? DUCATICLUB.BE

Eén maal per maand organiseert Ducaticlub.be een bijeenkomst in drie verschillende regionale cafés. Iedere keer opnieuw komen wij samen met heel wat gelijkgezinden om te praten over de club, de ritten, de motoren, … MAAR, Ducaticlub.be is meer!

Wat te denken van het grote Ducaticlub.be forum met een speciale afdeling voor uitsluitend leden. Via het forum ben je volledig op de hoogte van het nieuws van de Ducaticlub.be, Ducati, Ducati Corse… Uiteraard kan je er ook terecht voor technische vragen, om een rit mee te rijden of te organiseren of simpelweg een plezante avond te beleven.

Tevens krijgen alle leden ons driemaandelijks magazine in de bus. Het Ducaticlub.be magazine telt 64 pagina’s en brengt verslag uit over clubactiviteiten, evenementen, reizen, etc… Dit alles volledig gedrukt in kleur.
Verder staat er wekelijks wel een rit op de agenda. Ook verschillende evenementen kleuren onze agenda zoals bijvoorbeeld een bezoek bij een dealer, Ducati Club Race, de Superbike en de MotoGP op Assen, het driejaarlijkse WDW waar je als lid kan genieten van vele voordelen, etc…

Tijdens het seizoen zal er ook regelmatig op het circuit gereden worden. Dit kan van beginner met begeleiding tot vrij rijden. Dit telkens weer met bekende en/of minder bekende Ducati gezichten. Ook de ritten zijn afhankelijk van de ervaring en de grootte van de groep. Er wordt met iedereen rekening gehouden en de minder ervaren rijders volgen in het kielzog van onze ervaren toerleider. Ook hier is het de bedoeling om iets bij te leren, niet enkel op gebied van rijstijl, maar ook op gebied van veiligheid.

Scrambler Club Belgium

Vanaf 1 januari 2016 start Ducaticlub.be met een nieuwe afdeling binnen de club, namelijk Scrambler Club Belgium. Scrambler Club Belgium heeft als doel om alle Ducati Scrambler rijders dezelfde mogelijkheden te geven als alle andere Ducati rijders, maar dan specifiek voor dit éne unieke model, Ducati Scrambler, ondertussen een icoon binnen het wereldje.

Volg Scrambler Club Belgium alvast op http://www.facebook.com/ScramblerClubBelgium

Blader gerust door onze website en ons forum en aarzelt u vooral niet uw vragen over te maken via ons contact formulier

Word u graag lid van deze bruisende club vol Ducati passie, kijk daarvoor verder op de site of word hier lid
Veel plezier op onze site en bij deze club!

 

Hoe Ducaticlub.be tot stand is gekomen.

Uit de oude doos…

Halfweg jaren tachtig wanneer enkele Ducatisti elkaar ontmoeten, wordt DCV opgericht. Een tijdperk waar Ducatirijders zeldzaam waren en waar de Ducati’s nog niet de betrouwbaarheid bezaten die de Japanse machines wel hadden.

De Ducati’s hadden evenwel een beter chassis én waren stabieler bij hogere snelheden en in bochten.

In 1991 werd de Ducati Club Antwerpen opgericht met een basis die later uitgroeide tot de Ducaticlub.be daar veel leden uit andere regio’s afkomstig waren. Op het moment dat Ducati bekendheid verwierf met haar Superbike successen, reden de oprichters van de club al 10 jaar met Ducati.

Hieronder een klein overzicht van die dagen. Beschikt u zelf ook nog over zulke foto’s, stuur deze gerust door zodat we het overzicht verder kunnen uitbreiden.

Ital-dag in het trammuseum te Schepdaal, mid jaren ’90

Eerste treffen in Olen, 1999, met Ronny Hebbelinck in beeld

Mid jaren ’90: afspraakpunt Banden Bernaerts, voor de rit vertrok

Marc De Meyer en ??? op het marktplein van Bastogne, 1994

Moto’s geparkeerd voor café ‘t Goor in Larum, 1997

Banden Bernaerts, vertrek van een rit, winter 1996 Frank Gysels, Patrick Fret

Vliegveld Arnemuiden, Frank Gysels, Vincent Van Mechelen en Patrick Fret, 1996

1994, Marktplein Bastogne

Kortrijk : Porsche-Ducati beurs 1997

Mettet 1996: Bears Race

Mettet 1996: Bears Race

Mettet 1996: Bears Race. Demorondrit door “Jean avec le casque” op het circuit

Mettet 1996: Bears Race

Rijkevorsel: eerste treffen in 1996

DCV rit te “La Gleize”, op parking van museum “Ardennes 1994″