Komende evenementen

Sep
1
Sun
all-day Belgium Ducati Day 2019
Belgium Ducati Day 2019
Sep 1 all-day
Belgium Ducati Day 2019
Na het enorme succes van verleden jaar organiseren we, terug op 1 september, de Belgium Ducaticlub Day. Na het in de kijker zetten van de Ducati Monster verleden keer is nu de beurt aan een[...]
Join us
Follow Us

Op de Motor Bike Expo van Verona die gehouden werd van 22 tot en met 24 januari, was Ducati aanwezig met een verdere aanvulling op haar XDiavel cruiser wereld, namelijk de nieuwe “draXter”. Deze “concept bike” interpreteert de XDiavel wereld vanuit een sportief oogpunt. Het project werd ontwikkeld door de Ducati Style Center Advanced Design, een afdeling gewijd aan het verkennen van de toekomstige stijl en designconcepten van Ducati motoren.

Met de ideeën en schetsen van de Ducati Style Center Advanced Design afdeling werd het voor de prototype-afdeling mogelijk gemaakt om Ducati “draXter” te ontwerpen, waarbij de standaard XDiavel als uitgangspunt is gebruikt. De essentie van het ontwerp van de “draXter” is dat van een extreme dragster met premium race onderdelen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de vering en remmen die direct afkomstig zijn van de 1299 Panigale Superbike. Dit designproject onderstreept de lijnen en verhoudingen van de XDiavel en maakt ze meer extreem dan ooit, wat de “draXter” tot een unieke en adembenemende sport motor maakt.

Het nummer ´90´ aan de onderkant van de Ducati “draXter” slaat terug op de racewereld, maar is ook een eerbetoon aan Ducati’s 90e verjaardag, dat dit jaar gevierd wordt.

De “draXter “, was net als de XDiavel en XDiavel S aanwezig op de Motor Bike Expo. Ook was het voor de bezoekers mogelijk de bijpassende accessoires en kleding van het nieuwe Cruiser assortiment te bewonderen.

dragXter_02 dragXter_01