Komende evenementen

Sep
1
Sun
all-day Belgium Ducati Day 2019
Belgium Ducati Day 2019
Sep 1 all-day
Belgium Ducati Day 2019
Na het enorme succes van verleden jaar organiseren we, terug op 1 september, de Belgium Ducaticlub Day. Na het in de kijker zetten van de Ducati Monster verleden keer is nu de beurt aan een[...]
Join us
Follow Us

Het concert in de productie hall op het terrein van Audi was een uniek hoogtepunt van de 25ste verjaarjaardag van de Audi Summer Concerts. Het Londense Symphony Orchestra onder leiding van Kent Nagano betoverden op zondag 19 juli het publiek. Het Audi Youth Choir Academy had op zaterdag 18 juli reeds twee zeer positief ontvangen optredens gegeven met Gustav Mahler’s 3rd Symphony en een koor opstelling genaamd “Aus der Tiefe der Zeit” (Uit de diepte van de tijd). Het Helikopter String Quartet door Karlheinz Stockhausen overtrof op zondag alle verwachtingen.

Het motto van het Vorsprung Festival, “Nature and Technology”, werd duidelijk teruggebracht in elk concert.

Het hoogtepunt van het festival was het productie hall concert: onder leiding van Kent Nagano bracht het London Symphony Orchestra Igor Stravinsky’s “Rite of Spring” als het meest indrukwekkende stuk van de avond. Een innovatieve concertproductie die hand in hand ging met moderne technologie en design.

Belangrijke gebeurtenissen waren een live optreden door Audi designers op muziek van Johann Sebastian Bach en drie Ducati motoren die gebaseerd op hun zeer specifieke geluid werden toegevoegd aan de orkestinstrumenten tijdens George Antheil’s “Ballet mécanique”. Dit werd ook herkend door Professor Rupert Stadler, Voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG: ”Voor vele is het geluid van onze producten – of het nu auto’s of motoren zijn – als muziek voor hun oren. Net zoals ons motto ‘Vorsprung durch Technik’, is muziek internationaal en is een vertaling overbodig”.

Onder het motto “Klingendes Ingolstadt” (Laat Ingolstadt Weerklinken), werd het muzikaal feest tijdens het Audi Summer Concert op 19 juli voorzien van een selectie van Bach’s “Brandenburg Concerti”, net zoals het beroemde Helikopter String Quartet door Karlheinz Stockhausen. Het Minguet Quartet ging de uitdaging aan om in vier helikopters een bravura concert te spelen. Producer Felix Gargerle, die eerste viool speelt in het Bavarian State Orchestra, verving op het laatste moment violiste, Aroa Sorin. Het publiek juichte deze muzikale en technische opvoering toe.

Op zaterdag 18 juli werden de twee concerten van het Audi Youth Choir heel enthousiast ontvangen door het publiek, het eerst was Gustav Mahler’s Third Symphony, beter bekend als ‘Nature Symphony’, waar ze verschenen met de koorjongens van Augsburg Cathedral onder leiding van Kent Nagano in een uitverkocht Municipal Theatre in Ingolstadt. Daarna trakteerden de jonge zangers het publiek op een acapella concert in Ingolstadt’s Liebfrauenmünster met als titel “From the Depths of Time”. Dit koor was een samenwerking met Folkert Uhde van Radialsystem V in Berlijn.

Till Brönner en Sergei Nakariakov zetten de Audi Summer Concerts 2015 op woensdag 22 juli voort met een trompetoptreden in de concert hal van Ingolstadt’s Municipal Theatre. In de Maki Club in Ingolstadt gaf het KrausFrink Percussion Ensemble een optreden met eigen composities en improvisaties in een club-style setting op donderdag 23 juli met als titel “KF Club”. De Open Air Classics Concerts op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli in Ingolstadt’s Klenzepark met optredens door de Audi Brass Philharmonic en het Georgian Chamber Orchestra trokken een groot publiek naar het Audi Summer Concert Programme.

Tickets voor aankomende concerten van de Audi Summer Concerts 2015 kunnen online gekocht worden op http://www.sommerkonzerte.de/.